Gesprek met Van Nistelrooy over PSV-toekomst: 'Ik wil Champions League spelen'

Gesprek met Van Nistelrooy over PSV-toekomst: 'Ik wil Champions League spelen'

27-04-2022 13:37
65

Ritsu Doan gaat binnenkort om tafel met Ruud van Nistelrooy om zijn toekomst bij PSV te bespreken. De 23-jarige Japanner heeft het naar zijn zin in Eindhoven, maar hij benadrukt dat hij in de Champions League wil spelen.

Doan kwam al in 2019 voor over van FC Groningen. Na een verhuurperiode bij Arminia Bielefeld krijgt hij dit seizoen veel speeltijd bij PSV. De aanvallende middenvelder wil echter meer. "Ik weet heel goed wat ik wil, in de Champions League spelen", zegt hij tegen Voetbal International. "Op dat podium word ik nog beter en dat is belangrijk voor mijn toekomst."

"Ik ben nu vijf jaar in Europa, heb de nodige ervaring, dus ik leg de lat hoog voor mezelf. Ik vind dat ik snel stappen kan en moet maken", vervolgt Doan. Hij gaat binnenkort in gesprek met Van Nistelrooy, die hij een legende noemt. "Het lijkt me fantastisch met hem te werken, maar we zullen ook eerlijk naar elkaar moeten zijn. Ik moet ook aan mijn carrière en toekomst denken. Ik wil heel veel voetballen en mijn droom is de Champions League. Dat kan misschien bij PSV, maar dat zou ook ergens anders kunnen zijn."

Doan ligt nog tot medio 2024 vast in het Philips Stadion. Dit seizoen was hij goed voor zes doelpunten en één assist in 21 Eredivisie-duels.