Bevestiging uit Portugal: Schmidt verruilt PSV na dit seizoen voor Benfica

Bevestiging uit Portugal: Schmidt verruilt PSV na dit seizoen voor Benfica

27-04-2022 13:54 Laatste update: 14:02
77

Roger Schmidt wordt definitief de nieuwe trainer van Benfica. De Duitser maakte in februari bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij PSV. Hij heeft nu een principe-akkoord bereikt met de Portugese topclub.

Dat maakt Benfica woensdag bekend in een verklaring. Schmidt was eerder werkzaam bij Delbrücker SC, SC Preussen Münster, SC Paderborn 07, Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan. In de zomer van 2020 ging hij bij PSV aan de slag, waarmee hij dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker won. De Eindhovenaren strijden daarnaast nog om de landstitel. De achterstand op Ajax bedraagt vier punten.

Bij Benfica wordt Schmidt de opvolger van Nélson Veríssimo, die sinds halverwege het seizoen de honneurs waarneemt vanwege het ontslag van Jorge Jesus. Onder leiding van Veríssimo wist O Glorioso Ajax uit te schakelen in de achtste finale van de Champions League, waarna Liverpool in de kwartfinale te sterk was. In de Portugese Primeira Liga kijkt Benfica echter tegen een forse achterstand aan op FC Porto en Sporting Portugal.

Benfica maakt verder nog geen details over het akkoord met Schmidt bekend, maar volgens Portugese media tekent de 55-jarige oefenmeester een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

Met PSV speelt Schmidt dit seizoen nog tegen Willem II (thuis), Feyenoord (uit), NEC (thuis) en PEC Zwolle (uit). Komende zomer neemt Ruud van Nistelrooy het stokje van hem over.