Kromkamp scoorde één dag voor euthanasie opa: Terwijl ik nooit een goal maak

Kromkamp scoorde één dag voor euthanasie opa: "Terwijl ik nooit een goal maak"

27-04-2022 18:28
15

Jan Kromkamp kwam in vier seizoenen PSV tot twee treffers en één daarvan was een heel bijzondere. De toenmalig rechtsback scoorde tijdens het Champions League-seizoen 2006/2007 tegen Galatasaray, één dag voordat zijn opa ervoor koos om uit het leven te stappen.

Op de avond van de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Villarreal – twee clubs waar hij een verleden heeft – blikt Kromkamp tegenover RTL terug op zijn Champions League-carrière. "Dit was wel een bijzonder moment", laat hij weten tijdens het terugkijken van zijn treffer in Istanbul. "Een dag na die wedstrijd zou mijn opa euthanasie plegen."

Zijn opa heeft de goal van Kromkamp dus nog meegemaakt. "Het was wel bizar dat ik – terwijl ik nooit een goal maak – precies in die wedstrijd een doelpunt maak. Dus dat was wel apart, bijzonder."

Kromkamp kwam zelf tot achttien Champions League-optredens namens Villarreal en PSV. Woensdag kan hij vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd kijken naar de krachtmeting tussen zijn oude clubs op Anfield.