24-voudig Oostenrijks landskampioen start met -4 punten aan nieuw seizoen

24-voudig Oostenrijks landskampioen start met -4 punten aan nieuw seizoen

27-04-2022 19:38
6

Het roemruchte Austria Wien kan opgelucht ademhalen: Die Veilchen hebben van de Oostenrijkse bond ook een licentie voor volgend seizoen gekregen. De 24-voudig landskampioen heeft daar echter een prijs voor moeten betalen en begint met vier minpunten aan de nieuwe voetbaljaargang.

Austria – voor het laatst landskampioen in 2013, voordat Red Bull Salzburg de macht overnam in Oostenrijk – kampt met financiële problemen en krijg in eerste instantie geen licentie, waardoor een verplichte degradatie nabij leek. Nu heeft de club alsnog goed nieuws van de Oostenrijkse bond gekregen, maar het verkrijgen van de licentie gaat gepaard met een boete van twintigduizend euro. Daarbij staat Austria bij de start van het nieuwe seizoen dus op -4 punten.

Gerhard Krisch laat namens het clubbestuur weten dat men tegen deze beslissing in beroep wil gaan. Voor nu bedankt hij de achterban voor alle steun. "Veel dank voor alle fans en partners, die zich ook in deze moeilijke tijden belangeloos voor de club in hebben gezet en hebben laten zien hoe nauw ons Austria ze aan het hart ligt."

De roemruchte club staat vierde in de Oostenrijkse kampioenscompetitie, met nog vier speelrondes voor de boeg. Daarmee is het nog in de race voor Conference League-voetbal.