'Als Europees recordhouder ben ik er graag bij als FC Twente Europa in gaat'

'Als Europees recordhouder ben ik er graag bij als FC Twente Europa in gaat'

27-04-2022 19:53
48

FC Twente-icoon Wout Brama heeft een groot deel van dit seizoen moeten missen vanwege een kuitblessure en beschikt over een aflopend contract. Beide partijen willen met elkaar door, maar de 35-jarige middenvelder kan nog niet zeggen of dat erin zit.

De verbintenis van Brama is formeel opgezegd, maar FC Twente heeft de gesprekken met de routinier opgestart. "De club heeft aangegeven met me verder te willen, maar mijn fitheid is een onzekere factor. We moeten kijken hoe we dat contractueel invullen", laat hij weten aan De Telegraaf.

De huidige nummer vier van de Eredivisie ligt op koers voor Europees voetbal en Brama wil daar graag bij zijn. "Als Europees recordhouder zou ik het natuurlijk heel graag willen meemaken als FC Twente Europa ingaat. Ik ben (in 2018, red.) uit Australië teruggekomen om te helpen FC Twente weer daar te krijgen waar de club hoort. Daar zijn we nu echt naar toe aan het groeien."

FC Twente moet in de laatste wedstrijden tegen Heracles Almelo, Fortuna Sittard, FC Groningen en concurrent Feyenoord zijn vierde plek veiligstellen. "We hebben een goede uitgangspositie afgedwongen, maar die moeten we nog wel verzilveren", aldus Brama. "Je moet er echt niet aan denken dat je er net buiten valt, want dan moet je play-offs gaan spelen, terwijl we op dit moment 25 punten meer hebben dan de nummer 8. Dat zou heel zuur zijn, maar zo is nu eenmaal het systeem."