Rangnick ontkent: 'Ten Hag niet gewaarschuwd voor onprofessionele United-spelers'

Rangnick ontkent: 'Ten Hag niet gewaarschuwd voor onprofessionele United-spelers'

28-04-2022 12:48
5

Ralf Rangnick heeft nog niet gesproken met de nieuwe Manchester United-manager Erik ten Hag, zo geeft hij aan. De Duitse interim-trainer, die na dit seizoen verder gaat als adviseur op Old Trafford, ontkent dat hij een dossier heeft samengesteld, waarin hij de Nederlander waarschuwt voor de 'onprofessionele' selectie.

"Dat is absoluut niet waar", reageert Rangnick in gesprek met Sky Sports. "Het bestuur heeft mij ook niet gevraagd om een dossier te maken voor hen of voor Erik. Ik heb ook tegenover niemand de houding van de spelers bekritiseerd of gezegd dat ze onprofessioneel zijn. Daar heb ik nooit iets van gemerkt. Maar natuurlijk zoeken ze wel naar oorzaken van de teleurstellende resultaten."

Rangnick verheugt zich op de samenwerking met Ten Hag. "Voor mij is het belangrijk dat ik samen met Erik en de scouting aan een nieuwe selectie kan bouwen, met kwaliteit en mentaliteit. Dan mag Erik samen met zijn staf de spelers ontwikkelen en de club naar een tijdperk leiden waar het hoort te staan." Toch sprak Rangnick nog niet met Ten Hag. "Zijn focus ligt nu op Ajax en het winnen van de titel. Wanneer hij tijd heeft, ben ik beschikbaar", vertelt de Duitser op de persconferentie. "Ik kijk ernaar uit om als adviseur te helpen, zo veel als Erik wil."

Rangnick doet er zelf nog alles aan om het seizoen met United goed af te sluiten. Al geeft hij toe dat het stiekem wellicht een voordeel kan zijn als The Mancunians naast Europees voetbal grijpen. Hij wijst naar Jürgen Klopp, die in zijn eerste volledige seizoen bij Liverpool ook geen Europese verplichtingen had en zijn team naar een vierde plaats leidde. "Het kan een voordeel zijn, maar dat betekent niet dat we het nu laten lopen. We zijn het verplicht om resultaten te halen. Dat is dan weer goed voor het gevoel en de sfeer in aanloop naar het nieuwe jaar."