Koeman: 'Toen ik vertrok had Real acht punten meer, nu is dat het dubbele'

Koeman: 'Toen ik vertrok had Real acht punten meer, nu is dat het dubbele'

28-04-2022 13:07
89

Ronald Koeman vindt niet dat hij het slecht heeft gedaan als trainer van FC Barcelona. De Nederlander blikt in gesprek met Spaanse media terug op zijn tijd bij de Catalanen.

"Barça is op sommige vlakken zeker verbeterd. Ze hebben drie aanvallers gehaald, maar je kunt het niet vergelijken. Toen ik vertrok, had Real Madrid een voorsprong van acht punten. Nu is dat het dubbele", zegt Koeman, die met een negende plaats wel beduidend lager stond tijdens zijn ontslag dan de huidige tweede plek onder Xavi. "Zijn taak is net zo moeilijk als die van mij was. Het kost tijd om terug te keren naar hoe het was."

De Nederlander haalt aan dat hij onder moeilijke omstandigheden moest werken in Camp Nou. "Ik kan er een boek over schrijven. Er is veel gebeurd: het coronavrius, een tijd zonder voorzitter, ik moest allerlei vragen beantwoorden, kon door de Financial Fair Play-restricties niet de spelers binnenhalen die we wilden hebben, Lionel Messi vertrok van de ene op de andere dag, en op de laatste dag van de transfermarkt ging ook Antoine Griezmann weg..."

Koeman vindt dat hij het al met al niet zo slecht heeft gedaan. "Ik heb ook veel kritiek gekregen voor het aantrekken van Luuk de Jong, maar hij heeft altijd goed gepast in de rol die ik voor ogen had. Hij heeft Barcelona al vijf of zes punten bezorgd in de laatste paar minuten. Ik heb niet het gevoel dat ik gefaald heb als trainer", wordt hij onder meer geciteerd door Marca.

Koeman is sinds zijn ontslag nog niet terug geweest bij Barça, waar hij een moeizame relatie had met voorzitter Joan Laporta. "Off the record (in de media, red.) zei hij twijfels te hebben over mij. Dat is niet goed. Binnenskamers moet je duidelijk zijn, maar naar buiten moet je de trainer verdedigen, anders wordt het nog lastiger."

De toekomstig Oranje-bondscoach wenst zijn opvolger Xavi ondanks alles het beste. "Ik hoop dat hij wel de steun krijgt en wil geen kritiek op hem uiten. Het is moeilijk om trainer van Barça te zijn. Ik vraag om steun voor hem en wens hem veel succes. We zijn allemaal culés."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie