Büttner maakt transfer bekend: 'Ik moet alleen mijn handtekening nog zetten'

28 april om 14:24

Alexander Büttner speelt vanaf komend seizoen voor De Graafschap. Dat heeft de linksback, die nu nog voor RKC Waalwijk speelt, bevestigd tegenover De Telegraaf. Hij gaat voor drie jaar tekenen in 'zijn' Doetinchem.

Donderdag heeft Büttner na de training van RKC laten weten dat hij op weg is naar De Graafschap. "Het is rond", zo verklaart de linksback. "Ik moet alleen mijn handtekening nog zetten onder het contract, maar dat is een formaliteit. Het was een wens van mij om nog een keer bij De Graafschap terecht te komen. Het is de kers op de taart voor mij."

Büttner is namelijk een Doetinchemmer en heeft zijn familie en vrienden in de stad wonen. Na clubs als Manchester United, Vitesse en Dinamo Moskou is hij blij dat De Graafschap de laatste in dat rijtje wordt. "Na zo'n loopbaan is het prachtig dat ik het zo af kan sluiten."

Het maakt hem niet uit of De Graafschap volgend seizoen in de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie actief is. "Het is en blijft De Graafschap. Anders ga ik ze helpen om zo snel mogelijk weer naar de Eredivisie te promoveren. Daar hoort de club thuis. Het voelt lekker dat ik straks thuis kan zijn en niet meer hoef te verhuizen."