Telegraaf: Braziliaans talent (18) wil door Man City aan PSV verhuurd worden

Telegraaf: Braziliaans talent (18) wil door Man City aan PSV verhuurd worden

28-04-2022 17:09
103

Savinho, een achttienjarige aanvaller van Atlético Mineiro, speelt volgend seizoen wellicht voor PSV. De Braziliaan wordt komende zomer overgenomen door Manchester City en die club stalt hem dan vervolgens misschien in Eindhoven.

Met dat nieuws komt De Telegraaf op de proppen. City is van plan om Savinho, waar het een bedrag van ruim zes miljoen euro voor heeft neergeteld, meteen te verhuren en te laten wennen aan het Europese voetbal. Zelf zou de Braziliaan oren hebben naar een overgang naar PSV en de Eindhovenaren hopen zelf ook op dat scenario.

De ochtendkrant schrijft dat het Franse Troyes en Lommel SK uit België ook zaken willen doen met City. Die twee clubs hebben een licht voordeel, omdat zij ook deel uitmaken van de City Football Group. Het voordeel voor PSV is echter dat Savinho zelf dus het liefst naar het Philips Stadion zou verkassen.

De Braziliaanse rechtsbuiten is in april achttien jaar geworden, maar zit al twee jaar bij de eerste selectie van Atlético Mineiro. Met die ploeg werd Savinho afgelopen seizoen landskampioen. De laatste weken fungeert het talent voornamelijk als invaller.