Update: 'Rangnick gaat nieuwe klus alsnog combineren met Man U-werkzaamheden'

28 april 2022 om 19:57
Laatste update: 28 april 2022 om 19:57

Ralf Rangnick gaat Manchester United na dit seizoen alsnog verlaten, meldt Der Kurier. Volgens het Oostenrijkse medium gaat de Duitser aan de slag als bondscoach van Oostenrijk en wordt hij vrijdag gepresenteerd.

Rangnick stapte in de loop van dit seizoen in als opvolger van Ole Gunnar Solskjaer en zou daarna een adviserende rol gaan vervullen op Old Trafford. Erik ten Hag gaat zijn Duitse voorganger volgend seizoen echter niet tegenkomen, lijkt het. Volgens Der Kurier is er 'einer echten Sensation' in de maak: Rangnick heeft een akkoord bereikt met de Oostenrijkse bond en zal vrijdag gepresenteerd woorden.

De Oostenrijkers namen onlangs afscheid van Franco Foda: die leidde het land naar deelname aan het EK van 2021 – waarin Oostenrijk met Nederland in de poule zat – maar liep het WK van komend najaar mis, na een verloren play-off tegen Wales. Voor de komende Nations League-cyclus zit het land in een poule met Frankrijk, Denemarken en Kroatië.

Update: Het Rangnick-nieuws heeft ook Duitsland bereikt. Sky Sports weet te melden dat Rangnick inderdaad de nieuwe bondscoach van Oostenrijk wordt, maar dat hij ook Manchester United zal blijven dienen. Rangnick zal de komende twee jaar een dubbelfunctie bekleden.