Schmidt laat Kraay in kou staan: 'Kan deze felicitaties niet in ontvangst nemen'

Schmidt laat Kraay in kou staan: 'Kan deze felicitaties niet in ontvangst nemen'

29 April - 12:14
35

Roger Schmidt noemt de berichtgeving over zijn overstap naar Benfica voorbarig. De Portugese topclub meldde woensdag in een verklaring dat het een principeakkoord heeft bereikt met de bij PSV vertrekkende trainer, maar die ontkent dat alles rond is.

ESPN-verslaggever Hans Kraay junior wilde Schmidt vrijdag feliciteren met zijn overstap naar Benfica. "Je kan dat zeggen, maar er is nog niets aangekondigd. Het is nog niet zeker wat ik volgend seizoen ga doen, dus ik kan deze felicitaties niet in ontvangst nemen", zo luidt de opmerkelijke reactie van de Duitser.

Benfica is beursgenoteerd en moest de deal daarom alvast doorgeven aan de Portugese waakhond. Dat statement werd gretig opgepikt en verspreid, maar op de officiële website van O Glorioso valt nog niets te lezen over de komst van Schmidt. "Ze hebben het nog niet voor honderd procent aangekondigd en ik kan het op dit moment ook niet aankondigen", zegt de PSV-coach daarom. "Ik praat verder niet over de toekomst."

De overstap van Schmidt lijkt desondanks een kwestie van tijd. Volgens Portugese media tekent hij een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s