Brobbey ontvangt lovende kritieken: 'Ik denk dat hij de nieuwe Benzema wordt'

Brobbey ontvangt lovende kritieken: 'Ik denk dat hij de nieuwe Benzema wordt'

29 april - 19:23
61

Brian Brobbey kan nog niets prijsgeven over zijn toekomst. De Ajax-aanvaller keert in principe na dit seizoen terug bij RB Leipzig, waar hij onder contract staat. Of de Amsterdammers hem definitief terugkopen, is nog onzeker. 

Brobbey kijkt samen met ploeggenoot Kenneth Taylor naar gezamenlijke beelden bij Ajax. Tegen NEC maakte laatstgenoemde zijn basisdebuut in de hoofdmacht, al kan Brobbey niets loslaten een mogelijk nieuw seizoen samen in Ajax 1. "Ik zou het niet weten", zegt hij bij Ajax TV. Volgens de matchwinner tegen de Nijmegenaren is het een kwestie voor na dit seizoen. 

Als het aan Taylor ligt, blijven de twee teamgenoten. De middenvelder is lovend over Brobbey. "Hij is een spits met veel diepgang. Hij is ook goed in het drukzetten. Hij is sterk aan de bal. Onze oude fysio zei laatst: hij heeft een rood-wit hart. Ik denk dat Brobbey de nieuwe Benzema wordt."

Op het moment dat Brobbey bij Leipzig speelde, had het duo geregeld contact met elkaar. Op dat moment zaten beide Ajacieden in een dal. Taylor: "Het is niet leuk om te zien als het slecht gaat met je vriend. Ik probeerde hem vaak te bellen. Het ging met mij ook niet altijd goed in die periode. Daar maakten we grapjes over. Als het buiten het veld niet goed met je gaat, ga je dat ook in het veld merken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie