Auassar: 'Denk dat veel mensen straks pas inzien wat hij voor club gedaan heeft'

Auassar: 'Denk dat veel mensen straks pas inzien wat hij voor club gedaan heeft'

30-04-2022 15:39
19

Het voortijdige vertrek van Henk Fraser bij Sparta Rotterdam valt zwaar bij aanvoerder Adil Auassar. De routinier weet niet of hij volgend seizoen nog op Het Kasteel speelt.

Het vertrek van Fraser is Auassar niet in de koude kleren gaat zitten. "Emotioneel zwaar is zijn vertrek nog steeds voor me. Ik ben niet vergeten wat hij voor de club en voor mij heeft betekend. En dat zal ik ook nooit vergeten", vertelt Auassar in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik denk dat veel mensen straks pas inzien wat hij voor de club gedaan heeft. De sportieve prestaties spreken voor zich, denk ik. Maar ook als mens zit hij geweldig in elkaar.. Het kost me moeite als men dan nu zegt: ja, maar hij speelde altijd zo behoudend. Vertel mij welke club in het rechterrijtje wél vol op de aanval speelt. En bovendien: toen we met dezelfde manier van spelen promotie en de play-offs om Europees voetbal behaalden stond iedereen te juichen."

Over zijn eigen toekomst kan Auassar nog geen duidelijkheid geven. Hij weet nog niet of hij volgend seizoen nog in Rotterdam speelt. "Hoe denkt de nieuwe trainer over me? Welke rol ziet hij voor me weggelegd? Dat zijn allemaal factoren waarvan ik mijn beslissing zal af laten hangen. In de zomer zal ik mijn keuze maken. Het gaat nu namelijk niet om mij. Het gaat om Sparta. Handhaven, daar ligt mijn focus op. En op niets anders."