Foden neemt ploeg bij de hand, Aké scoort: City wint ook afterparty na CL-kraker

Foden neemt ploeg bij de hand, Aké scoort: City wint ook afterparty na CL-kraker

30-04-2022 20:27
11

Manchester City heeft drie dagen bij kunnen komen van zijn doldwaze Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid en doet in eigen land wat het moet doen. Mede dankzij Nathan Aké werd er op bezoek bij Leeds United met 0-4 gewonnen, waardoor The Citizens weer bovenaan in de Premier League staan.

Manchester City wilde de kat niet uit de boom kijken op Elland Road, ging direct op jacht naar de 0-1 en had na een klein kwartier ook succes. Phil Foden draaide een vrije trap het strafschopgebied in en Rodri verlengde de bal met het hoofd tot in de hoek.

Leeds gaf zich niet gewonnen en probeerde dapper de aanval te zoeken, maar verder dan dat lieten de gasten het niet komen. Ook in de tweede helft sloeg de regerend Premier League-kampioen snel toe, na een standaardsituatie van Foden. Rúben Dias bracht de bal voor het doel en Aké was daar het meest doortastend van iedereen: 0-2.

Manchester City bleef de rijen gesloten houden en liep in de slotfase zelfs nog uit naar 0-3. Foden was opnieuw betrokken bij de treffer: na een pass van de jonge Engelsman hield Gabriel Jesus oog in oog met keeper Illan Meslier zijn hoofd koel. Daniel James had vlak voor tijd de eretreffer op zijn schoen, maar João Cancelo redde Manchester City op de lijn. In de blessuretijd zorgde oudgediende Fernandinho vanuit de tweede lijn voor de kers op de taart: 0-4.

De ploeg van Pep Guardiola komt op 83 punten en springt na een paar uur weer over rivaal Liverpool heen. Newcastle United, Wolverhampton Wanderers, West Ham United en Aston Villa zijn de laatste vier tegenstanders van het seizoen.