Treurige jaren eindigen in stijl: Bale meldt zich af voor huldiging Real Madrid

Treurige jaren eindigen in stijl: Bale meldt zich af voor huldiging Real Madrid

Real Madrid zette zaterdag de kroon op het seizoen en kroonde zich tot kampioen van Spanje, maar Gareth Bale ontbrak tijdens de festiviteiten. De Welshman behoorde ook niet tot de wedstrijdselectie voor de kampioenswedstrijd tegen Espanyol en beperkte zich tot een statement via social media na afloop.

Bale deelde een groepsfoto van zijn feestende collega's. 'Campeones!', liet de 32-jarige linkspoot weten. 'Ontzettend jammer dat ik niet bij het feest kan zijn, vanwege een rugblessure, maar ik ben trots op het team: geniet er vanavond (zaterdag, red.) van, jongens!'

Die gelukwensen leidden tot de nodige sceptische reacties bij de volgers van Bale. De Welshman ging in 2013 voor het toenmalige recordbedrag van honderd miljoen euro naar Real Madrid, maar is in de daaropvolgende negen jaar niet bepaald vergroeid geraakt met zijn werkgever. Bale kampte vaak met blessures en werd steeds vaker genegeerd door trainer Zinedine Zidane. Nadat hij vorig seizoen werd uitgeleend aan Tottenham Hotspur, leek de terugkeer van oude bekende Carlo Ancelotti hem nieuwe kansen te bieden, maar ook tijdens deze kampioensjaargang zijn de bank en de tribune zijn domein gebleven.

Bale loopt na dit seizoen uit zijn contract. De kans is groot dat hij op 258 officiële optredens in het maagdelijk wit blijft staan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s