Xavi voert opnieuw wijzigingen door: twee Nederlanders mogen zich laten zien

Xavi voert opnieuw wijzigingen door: twee Nederlanders mogen zich laten zien

01-05-2022 20:21
6

Memphis Depay en Frenkie de Jong staan zondagavond in de basis bij FC Barcelona. De Catalanen spelen thuis tegen RCD Mallorca en trainer Xavi heeft dus voor twee Nederlanders gekozen.

De oefenmeester van Barcelona rouleert veel en heeft de laatste tijd ook te maken met de nodige blessures. Dat zorgt ervoor dat Frenkie de Jong redelijk onomstreden is en op het middenveld staat, omdat concurrenten als Pedri en Nico González er met kwetsuren niet bij zijn. Naast De Jong staan Gavi en Busquets.

Voorin heeft Xavi wél wat te kiezen en heeft hij een plekje bij de eerste elf ingeruimd voor Memphis. De clubtopscorer van Barcelona moest de laatste weken vaker vanaf de bank toekijken dan hem lief is, maar zondagavond krijgt hij weer de kans om zich te bewijzen. Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang staan ook in de basis en concurrenten als Ousmane Dembélé, Adama Traoré en de teruggekeerde Ansu Fati zijn reserve.

Luuk de Jong zit ook naast zijn trainer op de bank, maar dat is geen verrassing. De lange spits kent zijn plaats en weet dat hij in mag vallen als Barça doelpunten nodig heeft. Als pinchhitter bezorgde de Achterhoeker zijn ploeg al de nodige punten.