Van der Vaart lyrisch: 'Zo'n linksback hebben we in Nederland niet gehad'

Van der Vaart lyrisch: 'Zo'n linksback hebben we in Nederland niet gehad'

Tyrell Malacia is hard op weg om uit te groeien tot de linksback van het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar. Dat oordelen Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart, die bijzonder gecharmeerd zijn van de 22-jarige verdediger van Feyenoord.

"Malacia is een pitbull, daar speel je echt niet graag tegen", begint Afelley bij Studio Voetbal. "Je krijgt zoveel sympathie voor die jongen, hij is altijd vrolijk en positief." Daar sluit Van der Vaart zich volmondig bij aan. "Hij heeft een leuk koppie. Hij geeft iemand een rotschop en loopt zo schattig weg. 'Leuke gozer!', denk ik dan", lacht de 109-voudig international.

Van der Vaart ziet dat Malacia zijn mannetje staat bij Feyenoord. "Hij is ook zó scherp, dat is ongelooflijk. Ik kan me niet herinneren dat we in Nederland een linksback hebben gehad die zo scherp tackelt", aldus de voormalig spelmaker. "Nu vergeet ik Royston Drenthe, die had dat ook. Die wilde niet als linksback spelen bij Real Madrid, maar die had precies wat Malacia ook heeft. Dat is heel irritant om tegen te spelen als buitenspeler."

Van der Vaart vergelijkt Malacia met AZ-aanvoerder Owen Wijndal met het oog op Oranje. "Dat is een heel andere keuze. Voor mijn gevoel ligt Malacia voor, onder meer door die tackle op het laatste moment tegen Marseille. Toen dacht ik: wauw. Daar bewees hij dat hij een absolute topper is." 

Afellay is het daarmee eens. "Hij redt zichzelf in z'n eentje verdedigend. En daarmee heeft hij een flinke streep voor op Wijndal. Af en toe maakt hij wel te veel keuzes met tweehonderd kilometer per uur. Blijf wat rustiger en speel wat simpeler. Dan kan deze jongen echt nog een stap maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s