Van Polen over Schreuder: 'Hij liet ons beelden zien, ik dacht: dat kan toch niet'

Van Polen over Schreuder: 'Hij liet ons beelden zien, ik dacht: dat kan toch niet'

02-05-2022 08:28
6

PEC Zwolle had na de eerste seizoenshelft zes schamele puntjes en leek al afgeschreven, maar de ploeg van Dick Schreuder is opgeleefd na de winterstop. De Blauwvingers zijn nog steeds niet veilig en verloren zaterdag met 3-0 bij Ajax, maar maakten een frisse indruk: boegbeeld Bram van Polen prijst zijn trainer.

Van Polen schoof zondagavond aan bij Studio Voetbal en kreeg de vraag wat er in de eerste maanden van het seizoen mis ging. "Tot hoe laat is deze uitzending?", counterde de 36-jarige Harderwijker, die van een 'samenloop van omstandigheden' sprak. "In potentie hebben we een grote groep jeugdspelers die echt wel een toekomst heeft in het betaald voetbal. Alleen: ze werden te veel gebracht en te snel. Als je die de kans wil geven, moet je er eerst één of twee in een basiself zetten. Dan geef je die jongens vertrouwen. Nu gooi je ze eigenlijk meteen voor de leeuwen."

Wedden

Meer odds

Toen Schreuder het stokje overnam van Art Langeler, begon het langzaam maar zeker te draaien. PEC besloot met gedurfd, aanvallend voetbal de strijd tegen degradatie voort te zetten. "Daar heeft hij ons in het begin wel van moeten overtuigen. Toen liet hij ons beelden zien, toen dacht ik: dit kan toch niet? Dat je zó volle bak doorstapt met zijn allen. Maar uiteindelijk heeft hij wel bewezen, ook door middel van beelden: luister, zo gaan we het doen en dit gaat uiteindelijk heel veel opleveren. Daar zijn wij in gaan geloven en hij heeft dat continu benadrukt. Ik ben van mening dat we dankzij hem in ieder geval weer meedoen."

PEC is één van de drie hekkensluiters, maar staat op doelsaldo zestiende, boven Sparta en Willem II. FC Utrecht, Sparta en PSV zijn de laatste drie tegenstanders.