Jan Smit krijgt na promotie nieuwe rol bij Volendam: 'Hoefden niet ver te zoeken'

Jan Smit krijgt na promotie nieuwe rol bij Volendam: 'Hoefden niet ver te zoeken'

2 mei - 11:02
48

Jan Smit zal tijdens de Eredivisie-rentree van FC Volendam fungeren als voorzitter van De Wijdbroeken. De 36-jarige zanger was al actief als commercieel directeur, maar zal per 1 juli de voorzittershamer overnemen van Piet Kemper.

Kemper heeft het volste vertrouwen in zijn opvolger. "In onze zoektocht naar een geschikt uithangbord mét bestuurservaring kwamen we na een aantal gesprekken met onze RVC al gauw tot de conclusie dat we niet ver hoefden te zoeken", laat hij weten via de officiële kanalen van FC Volendam. "Jan heeft veruit de meeste bestuurservaring van iedereen binnen de club en is onze bekendste ambassadeur. Daarom hebben we hem gevraagd zijn commercieel directeurschap neer te leggen om vanaf komend seizoen als voorzitter aan de slag te gaan."

Smit zelf moest overgehaald worden, maar heeft uiteindelijk besloten om toch voor een nieuwe uitdaging te gaan. Hoewel dit niet mijn plan was, ben ik dáár voor de club waar de club mij nodigt denkt te hebben. "Volgend jaar vier ik hier mijn tienjarig jubileum, dan is dit maar het toetje", reageert hij. Het voorzitterschap zal zijn laatste klus in het Kras Stadion worden, kondigt Volendam alvast aan.

Het Andere Oranje weet al dat het als tweede in de Keuken Kampioen Divisie zal eindigden. Daardoor keert het na dertien jaar terug op het hoogste niveau.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie