Courtois 'bedankt' Barça tijdens Real-titelfeest: 'Ze vierden dat als een titel'

Courtois 'bedankt' Barça tijdens Real-titelfeest: 'Ze vierden dat als een titel'

Thibaut Coirtois, de keeper van Spaans kampioen Real Madrid, heeft tijdens de titelviering met zijn ploeg nog even een klein sneertje uitgedeeld naar Barcelona. De Catalanen wonnen de Clásico eerder dit jaar, maar de manier waarop ze dat vierden motiveerde Real.

De Real Madrid-keeper liet er geen gras over groeien en vertelde na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Espanyol hoe Barcelona hun onbedoeld aan de Spaanse titel hielpen. Volgens Courtois heeft de reactie van de Barcelona-spelers na hun overwinning in de Clásico hen aangespoord om La Liga te winnen. 

Barca-verdediger Gerard Pique stuurde die avond een tweet waarin hij zelfverzekerd verklaarde: "We zijn terug." Dani Alves beweerde dat Los Blancos "geluk" hadden dat ze zo ver voor stonden in het klassement. Dit viel niet bepaald in goede aarde bij de spelers van Real Madrid.

Kampioen Courtois legde na het pakken van de titel uit hoe de uitspraken van Barcelona hielpen bij de wedstrijden die volgden. Volgens Courtois was de Clásico een sleutelmoment in het seizoen van Real Madrid. "Sommige vierden alsof ze de titel hadden gewonnen. Maar we bleven uiteindelijk kalm.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s