'PSV overtuigt Götze om te blijven en wil hem weerhouden van lucratieve stap'

'PSV overtuigt Götze om te blijven en wil hem weerhouden van lucratieve stap'

3 May - 06:42 Laatste update: 09:27
119

PSV wil dolgraag langer door met Mario Götze. De belangenbehartigers van de Duitse middenvelder waren afgelopen week in Eindhoven om hierover te praten. Toch lijkt het erop dat hij vertrekt, aangezien Roger Schmidt de club ook verlaat. 

Schmidt was in oktober 2020 degene die Götze overtuigde om naar PSV te komen. De oefenmeester verkast na dit seizoen naar Benfica, waardoor Götze zijn zinnen eveneens op een transfer heeft gezet. Desalniettemin probeert de clubleiding van de Eindhovenaren hem te verleiden tot een langer verblijf bij PSV, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International

Er is veel belangstelling voor Götze, die volgens VI een lucratief contract kan tekenen bij twee clubs in de Verenigde Staten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de spelmaker een overzeese stap maakt, aangezien hij veelvuldig heeft aangegeven ooit de Champions League te willen winnen. Götze kan naar verluidt ook met Schmidt mee verhuizen naar Benfica. 

PSV hoopt Götze, met een salaris van drie miljoen euro per jaar grootverdiener in de selectie, te overtuigen om ook komend seizoen in Eindhoven te spelen. De Duitser beschikt over een gelimiteerde afkoopsom van tussen de drie en vier miljoen euro. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s