Overmars 'in de wurggreep', Bergwijn-deal bleef uit: 'Achteraf cruciaal besluit'

Overmars 'in de wurggreep', Bergwijn-deal bleef uit: 'Achteraf cruciaal besluit'

3 mei - 14:34
62

Steven Bergwijn speelt sinds begin 2020 bij Tottenham Hotspur en heeft sindsdien meerdere transfers naar Ajax af zien ketsen. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat het alsnog gaat gebeuren: volgens clubwatcher Mike Verweij is de deur altijd open blijven staan.

Ajax maakte in januari serieus werk van Bergwijn, die toen opeens twee keer in de blessuretijd scoorde tegen Leicester City. Uiteindelijk kwam de transfer niet van de grond, ook al leek Ajax daar wel op te rekenen, getuige het winterse vertrek van David Neres. "Ter verdediging van Ten Hag, die heeft altijd geroepen: ik wil Neres pas laten gaan als daar een goede vervanger voor is", aldus Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf.

Op dat moment was Marc Overmars nog verantwoordelijk voor het transferbeleid. "Die zat heel erg in de wurggreep van financieel directeur Susan Lenderink en de commissarissen, die gewoon het totaalpakket veel te duur vonden. Dat is achteraf wel een – misschien – cruciale beslissing geweest", stelt Verweij. Na het wegvallen van Antony en Steven Berghuis had Ajax namelijk geen volwaardige vervanger achter de hand. Zaterdag moest er zelfs 4-4-2 gespeeld worden tegen PEC Zwolle. "Als Ajax kampioen wordt, is het allemaal goed gekomen. Komt het niet goed, dan hebben ze toch misschien de verkeerde beslissing genomen."

Bergwijn is ondertussen weer op het tweede plan beland bij Tottenham en staat open voor een transfer naar Ajax, om zich in de kijker te spelen voor het komende WK. "Die deur is nooit dicht geweest. Er is afgelopen winterperiode gesproken en sindsdien is er altijd een beetje feeling gehouden met die jongen." In januari kon er overigens geen transfer geforceerd worden, omdat Spurs niet mee wilde werken en Bergwijn ook nog geen persoonlijk akkoord had met Ajax. Die gesprekken kunnen pas weer opgestart worden als Ajax een nieuwe trainer heeft. "Eerst zal Ajax moeten bepalen dat Alfred Schreuder de nieuwe trainer wordt. En dan zal er pas over de invulling van positie gesproken worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie