Fan die Dessers via crowdfunding naar Feyenoord wilde halen wordt bedreigd

Fan die Dessers via crowdfunding naar Feyenoord wilde halen wordt bedreigd

3 mei - 15:29 Laatste update: 15:31
163

De supporter die een crowdfundingsactie begon om geld binnen te halen voor de komst van Cyriel Dessers, wordt met de dood bedreigd. Nadat bleek dat het opgehaalde geld niet besteed kon worden aan de komst van de spits, besloot Peter van Seventer het aan het goede doel te geven en dat is niet in goede aarde gevallen.

Na de overwinning op Olympique Marseille in de heenwedstrijd van de halve eindstrijd van de Conference League (3-2) startte Van Seventer een ludieke actie om Dessers, die twee keer scoorde in dat duel, voor Feyenoord te behouden. Geld uit schenkingen mag echter niet voor een transfer gebruikt worden en dus besloot de initiatiefnemer om het geld niet aan Feyenoord, maar aan het goede doel te geven. Sinds hij dat bekend maakte, ontving Van Seventer meerdere doodsbedreigingen en staat hij nu dagelijks in contact met de politie.

Dat Van Seventer ervoor koos om het geld aan Support Casper en het Sophia Kinderziekenhuis te schenken, is niet goed gevallen. "Sinds maandagochtend krijg ik ineens doodsbedreigingen en dreigtelefoontjes", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Weet je, ik ben ook maar een simpele jongen uit Den Haag die iets leuks wilde doen. Ik snap er niks van. Dan ben je toch gewoon niet goed in je pannetje? Ik ben dit voor de lol begonnen, niet omdat ik lekker op vakantie naar Curaçao wil of zo. Dat heb ik de laatste dagen voorbij horen komen, pure onzin."

Ondertussen heeft de initiatiefnemer besloten om het geld aan supportersvereniging FSV De Feijenoorder te geven, zodat het alsnog bij de club terecht komt. Het zorgde er nog niet voor dat de bedreigingen stoppen. "Als je de bedenker van zo’n initiatief gaat bedreigen, dan ben je de club Feyenoord gewoon niet waard. Ga dan alsjeblieft lekker een andere ploeg supporten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie