Regeer: 'Ik zeg: ja, mijn kuiten liepen vol. Ten Hag zegt: sjongejongejonge…

Regeer: 'Ik zeg: ja, mijn kuiten liepen vol. Ten Hag zegt: sjongejongejonge…"

03-05-2022 17:15
35

Youri Regeer maakte zaterdag tegen PEC Zwolle zijn Eredivisie-debuut namens Ajax, dat uiteindelijk 67 minuten zou duren. De gelegenheidsrechtsback kon toen niet meer verder, vertelt hij aan Ajax TV.

De achttienjarige Haarlemmer moest het laatste kwart van de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en werd afgelost door Devyne Rensch. "Mijn kuiten liepen vol. Dat heb ik normaal nooit, maar natuurlijk staat de spanning op je benen en is er een hogere intensiteit. De trainer (Erik ten Hag, red.) zei eerst: heb je kramp? Ik zeg: ja, mijn kuiten liepen vol. Hij zegt: sjongejongejonge…"

De kop is er echter af voor Regeer, die al enige tijd een vaste waarde in Jong Ajax is en nu ook aan het grote werk heeft mogen ruiken. "Mijn telefoon stond roodgloeiend. Ik heb eerst de mensen dichtbij me geappt en gereageerd. En toen ik thuis was, heb ik meerdere mensen geopend."

Of Regeer tijdens de topper tegen AZ van zondag weer op speelminuten kan rekenen, is nog afwachten. Ajax hoopt dan weer op vaste rechtsback Noussair Mazraoui te beschikken.