Klaassen: 'Het is geen verlegen jongen, daarom vind ik het een Ajax-speler'

Klaassen: 'Het is geen verlegen jongen, daarom vind ik het een Ajax-speler'

2 May - 14:13
64

Erik ten Hag gunde Youri Regeer zaterdag zijn basisdebuut voor Ajax in de Eredivisie en ook Kenneth Taylor mocht opnieuw vanaf het begin meedoen. De trainer is te spreken over het aandeel van de jongelingen tijdens de 3-0 zege op PEC Zwolle.

"Uitstekend", zo vat Ten Hag tijdens de persconferentie het optreden van Taylor en Regeer samen. "De speelwijze van PEC vraagt om spelers die balvast zijn, goed onder de druk uit kunnen spelen en veel loopvermogen hebben, oftewel veel dynamiek. Daarom koos ik dus voor Regeer, maar ook voor Kudus en Taylor. Die zijn allemaal balvast en kunnen heel veel loopvermogen op het veld brengen. Dat kan een tegenstander als PEC knakken."

Taylor greep zijn kans door de afwezigheid van Edson Álvarez, die tegen NEC niet in actie kwam. "Toen zag ik een uitstekende Kenneth Taylor. Ik vond ook dat hij het verdiende om te starten, dat had hij afgedwongen. Het is bij ons ook een interne competitie. Je ziet bovendien ook weer: we hebben iedereen nodig. Ook weer richting die laatste week waarin we drie wedstrijden gaan spelen. Dat hebben we ook gezien in de afgelopen twee wedstrijden, met Liam van Gelderen en Regeer die vanuit het tweede hun bijdrage hebben. En een goede bijdrage ook."

Ook Davy Klaassen is te spreken over de negentienjarige middenvelder. "Ik ga best veel met Taylor om, het is geen verlegen jongen. Ik vind het daarom juist een echte Ajax-speler. Wat hij de laatste twee wedstrijden laat zien, laat hij bij ons al het hele seizoen op de training zien. Daar zijn wij dus zeker niet verbaasd over."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s