Fleuren: 'Schijnbaar social media gehaald, leuk dat ik word vergeleken met Messi'

Fleuren: 'Schijnbaar social media gehaald, leuk dat ik word vergeleken met Messi'

04-05-2022 08:30
7

Niels Fleuren draait al negentien jaar lang mee in het betaald voetbal, maar weet nog niet of er een twintigste seizoen bij gaat komen. De wedstrijd tussen TOP Oss en MVV van vrijdagavond kan zomaar eens de laatste worden voor de 35-jarige back.

Onder trainer Bob Peeters is Fleuren dit seizoen op het tweede plan geraakt in Oss. "Als de trainer blijft, dan ga ik niet door", laat hij weten aan de Gelderlander. Fleuren zal echter nog even af moeten wachten. "Knopen kunnen ook nog niet doorgehakt worden, omdat er nog geen vervanger is voor Peter Bijvelds, de algemeen én technisch directeur die naar De Graafschap is vertrokken. Maar ik kan niet blijven wachten."

De ervaren verdediger komt dit seizoen dus weinig aan spelen toe en bekleedt al een kantoorfunctie bij TOP Oss, met het oog op een maatschappelijke carrière na zijn voetballoopbaan. Toch kan hij naar eigen zeggen nog wel een seizoen mee. "Ik heb geen fysieke klachten en haal hetzelfde niveau als de afgelopen jaren. Maar ik weet ook dat het einde van mijn profcarrière eraan zit te komen. Daar voel ik me ook niet onzeker over. Integendeel. Ik ben geen 25 hè, dat ik per se een nieuw contract moet hebben. Ik heb al een mooie carrière gehad. (…) Ach, ik zie het allemaal wel. Als clubs interesse hebben, kunnen ze me contacten via LinkedIn."

Voorlopig is de wedstrijd tegen Jong Ajax van 4 april zijn laatste optreden als prof. Daarin scoorde Fleuren zowaar, voor het eerst in bijna zeventien jaar tijd. Het was groot nieuws op social media. "Ik kreeg na mijn goal het ene na het andere bericht. Van ploeggenoten, van vrienden en familie. Ik had schijnbaar meerdere sociale media gehaald, maar ik zit zelf niet op Instagram, TikTok, Twitter en dat soort platforms. Wel grappig en leuk hoor dat ik werd vergeleken met Messi."