Kuyt: 'Ik maak mij daarom zorgen om de Feyenoord-supporters'

Kuyt: 'Ik maak mij daarom zorgen om de Feyenoord-supporters'

05-05-2022 12:37
110

Dirk Kuyt houdt zijn hart vast in aanloop naar het Conference League-duel van Feyenoord bij Olympique Marseille. Het was woensdag al onrustig in de Franse stad en de publiekslieveling van de Rotterdammers hoopt dat de supporters heelhuids het Stade Vélodrome bereiken.

"Ik heb een paar keer in Marseille gespeeld, met Liverpool", zegt Kuyt tegen RTL Nieuws. "Daar is het ook een heksenketel, maar op een andere manier dan we vorige week in Rotterdam hebben gezien. Vijandiger, vrees ik. Ik maak me daarom zorgen om de Feyenoord-supporters die daar al zijn en nog onderweg zijn. Ik hoop dat ze op een goede manier begeleid worden en dat ze op een veilige manier naar de wedstrijd en na afloop weer naar huis kunnen."

De lokale autoriteiten hebben voor de aanhang van Feyenoord een fanzone ingericht. Toch kwam het woensdag al tot confrontaties in de stad. Enkele hooligans werden zelfs met machetes gezien. "Er gebeuren dingen in Marseille die je liever niet ziet in het voetbal", stelt Kuyt. "Toen ik daar met Liverpool was, ging het er heftig aan toe." Hij weet dat er een 'agressieve sfeer hangt'. "Ik vind dat wel spannend. Je hoopt natuurlijk dat het een geweldige voetbalherinnering wordt, met uiteindelijk weer succes voor Feyenoord."

De voormalig aanvaller weet dat ook de Rotterdamse achterban geen goed imago heeft in Europa, onder meer door de rellen in Rome. "Helaas hebben we dat in Nederland nog niet goed onder controle. Dan bedoel ik: dat fans van verschillende clubs zonder problemen door elkaar kunnen lopen, voor en na de wedstrijd. In Engeland lukt dat wel. Daar mengen Liverpool-fans zich vooraf gewoon met Everton-supporters."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie