LIVE: PSV laat het volledig liggen in tweede helft en speelt gelijk (gesloten)

LIVE: PSV laat het volledig liggen in tweede helft en speelt gelijk (gesloten)

8 mei - 10:00 Laatste update: 18:58
Eredivisie 1163 Reacties

8 mei is een dag die ze normaal gesproken het liefst overslaan bij Ajax, maar zondag kan een feestelijke dag worden voor de Amsterdammers: als ze zelf winnen bij AZ én als Feyenoord een handje helpt tegen PSV, is landstitel nummer 36 een feit. Of komt PSV juist pal achter het gehavende Ajax, met nog twee speelrondes te gaan? VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van álle ontwikkelingen in Alkmaar, Rotterdam-Zuid en daarbuiten.

Áls Ajax kampioen op deze zondag kampioen wordt, dan doet het dat zonder te spelen. Het bezoek aan AZ is vervroegd naar 14.30 uur. Ajax kan in de rest van het seizoen niet meer beschikken over Perr Schuurs, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch en Antony. AZ kan altijd net iets meer tegen de buren uit Amsterdam en heeft nog een extra reden om vol voor de punten te gaan: de nummer vijf van de Eredivisie wil de play-offs ontlopen, in de wetenschap dat concurrenten Feyenoord en FC Twente elkaar nog treffen.

PSV is al wekenlang in prima vorm en treft een tegenstander die nog een zware Europese wedstrijd in de benen heeft. Aan de andere kant: PSV heeft het nooit makkelijk in De Kuip en Feyenoord moet zijn derde plek ook nog veilig zien te stellen, aangezien FC Twente dus nog naar De Kuip komt. Net als Ajax loopt PSV op zijn laatste benen: Carlos Vinícius was zondag tegen Willem II de volgende speler die zich in de ziekenboeg moest melden.

De stand bij aanvang
1. Ajax 31-78 (+74)
2. PSV 31-74 (+42)
3. Feyenoord 31-67 (+42)
4. FC Twente 32-62 (+14)
5. AZ 31-59 (+22)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s