KNVB komt met nieuws: Davids wordt nieuwe assistent van Van Gaal

KNVB komt met nieuws: Davids wordt nieuwe assistent van Van Gaal

6 mei - 19:34 Laatste update: 19:41
Nederland 287 Reacties

Edgar Davids wordt de nieuwe assistent-trainer van bondscoach Louis van Gaal. Dat hebben de KNVB en de voormalig middenvelder zelf bevestigd. Davids neemt de taken over van Henk Fraser.

Davids was al speler onder Van Gaal en heeft een hele goede band met de keuzeheer van het Nederlands elftal. De voormalig middenvelder was eerder trainer bij Barnet in Engeland en het Portugese Olhanense en kan ook bogen op ervaring als assistent bij Telstar en Oranje onder 20.

Davids zal tot en met het WK de taken van Henk Fraser overnemen, die vanwege zijn aanstelling bij FC Utrecht niet door kon gaan bij het Nederlands elftal. Op de website van de bond reageert de 74-voudig international enthousiast. "Ik ben niet alleen trots maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland."

Tijdens zijn spelersloopbaan kwam Davids onder meer uit voor Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Met Oranje kwam hij uit op drie EK's en één WK. In totaal droeg hij twaalf keer de aanvoerdersband en nu mag hij dus als tweede assistent een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van het Nederlands elftal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s