Geen Memphis- en Wijnaldum-scenario voor Gakpo: 'Misschien worden we kampioen, hè'

Geen Memphis- en Wijnaldum-scenario voor Gakpo: 'Misschien worden we kampioen, hè'

07-05-2022 13:27 Laatste update: 13:44
35

Voor Cody Gakpo speelt het aanstaande WK een rol in zijn toekomstbesluit. De PSV'er benadrukt dat wel of geen kampioenschap volgende week zondag geen topic is in zijn keuze om te blijven of te vertrekken. 

Gakpo speelde in de jeugd al onder Ruud van Nistelrooy, de opvolger van Roger Schmidt bij de hoofdmacht. "Ik heb met Ruud gesproken, we hebben een heel goede band", laat de 23-jarige buitenspeler optekenen door Trouw. "We hebben samen al veel over voetbal en over andere dingen gesproken. Tijdens het EK vorig jaar was hij assistent bij Oranje en heb ik ook een goede tijd met hem gehad. Maar of het dat verleidelijker maakt om te blijven? Ik probeer dat los van elkaar te zien."

De Oranje-international benadrukt dat speeltijd het belangrijkste facet is in zijn besluitvorming voor eventueel een nieuwe club. "Of dat nou bij PSV is of bij andere club is, dat gaan we zien. Natuurlijk is ook het WK dat eraan komt een factor. Als ik vertrek en moet kiezen voor een club dan moet het warm voelen, qua mensen. Dat is lastig vooraf te bepalen."

In de eindfase van de competitie strijdt PSV met Ajax om de landstitel. Het gat tussen beide ploegen bedraagt vier punten in het voordeel van de Amsterdammers. Een Memphis Depay- en Georginio Wijnaldum-scenario, die pas vertrokken na een landstitel, gaat niet op voor Gakpo. "Pas aan einde seizoen zet ik alles op rij. Misschien worden we wel kampioen, hè?"