Feyenoord-succes bereikt ook België: 'Een Belgische club kan dat ook'

Feyenoord-succes bereikt ook België: 'Een Belgische club kan dat ook'

Feyenoord wist zich donderdag te plaatsen voor de finale van de Conference League en mag hopen op een Europese prijs Voor België is het al enkele decennia geleden dat een ploeg een beker wist te pakken, maar Anderlecht-trainer Vincent Kompany gelooft er wel in.

Zelf wist Kompany zich met RSC Anderlecht niet te kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League. Al gelooft hij wel dat een Belgische ploeg ooit de finale van een Europees toernooi kan halen.

"Op termijn zal een Belgische club dat ook kunnen", vertelt Kompany op de persconferentie vrijdag. "Er loopt hier genoeg talent rond, maar we moeten doorzettingsvermogen tonen."

Kompany looft de Nederlandse clubs. "Niet alleen Feyenoord, maar ook AZ en Vitesse. Iedereen zegt altijd dat de Nederlandse competitie minder fysiek is, maar ik zie daar ook teams met pressing spelen, met uitstekend uitverdedigen en dat terwijl die clubs vaak drie keer minder uitgeven dan wij. Die spelers verdienen daar drie keer minder. Zo'n visie is goed, maar je bereikt die doelen niet in een vingerknip", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s