'Moukoko weigert te verlengen: Dortmund gaat wonderkind verliezen'

'Moukoko weigert te verlengen: Dortmund gaat wonderkind verliezen'

07-05-2022 19:46
28

Youssoufa Moukoko brak in de jeugd van Borussia Dortmund het ene na het andere doelpuntenrecord, maar dreigt nu te vertrekken. Het zeventienjarige wonderkind is niet tevreden over het aantal kansen dat hij krijgt en weigert zijn contract te verlengen, meldt BILD.

Moukoko staat onder meer in de boeken als de jongste speler ooit in de Bundesliga en de Champions League. Daarnaast is hij ook de jongste doelpuntenmaker ooit in de Duitse competitie. De spits dacht dat dit het seizoen van zijn doorbraak zou worden, maar onder meer enkele blessures gooiden roet in het eten. Ook als hij fit is doet trainer Marco Rose echter nauwelijks een beroep op hem. En dat steekt, weet BILD.

Dat Dortmund in de zoektocht naar een opvolger van Erling Haaland aan diverse spitsen wordt gelinkt, zorgt voor nog meer twijfel. Zo is Karim Adeyemi hard op weg naar het Signal Iduna Park. Het zou Moukoko definitief richting de uitgang kunnen duwen. Zijn contract loopt nog tot medio 2023, waardoor Die Schwarzgelben vermoedelijk eieren voor hun geld kiezen en hem verkopen. Wel hoopt de club een terugkoopclausule af te dwingen.

Onder meer een aantal clubs uit de Bundesliga hoopt de Duitser met roots in Kameroen binnen te halen.