Fortuna Sittard dankt Flemming en zet bij Twente grote stap richting handhaving

Fortuna Sittard dankt Flemming en zet bij Twente grote stap richting handhaving

07-05-2022 20:46
177

Fortuna Sittard heeft zaterdag weer een grote stap gezet richting lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg van trainer Sjors Ultee won zaterdag verrassend op bezoek bij FC Twente met 1-2. Zian Flemming was de grote man.

De aanvallende middenvelder brak halverwege de eerste helft de ban in De Grolsch Veste. Hij nam een voorzet ineens op de voet en tekende daarmee voor zijn tiende doelpunt van het seizoen. Ricky van Wolfswinkel was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar vanuit een moeilijke hoek raakte hij al glijdend de lat. Na 37 minuten viel de 1-1 alsnog. Ramiz Zerrouki behield het overzicht en stelde Van Wolfswinkel in staat om nu wel te scoren.

Dat leek de ruststand te worden, maar daar dacht Flemming anders over. Hij trapte de bal prachtig over de muur en buiten bereik van doelman Lars Unnerstall: 1-2. In de tweede helft gingen de Tukkers voor de tweede keer op zoek naar de gelijkmaker. Vaclav Cerny, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond, was al snel dichtbij. De Tsjech schoot echter hard op de lat.

Twente had het overwicht en kreeg voldoende kansen op de 2-2, terwijl het knokkende Fortuna soms ook een speldenprikje uitdeelde. Uitblinker Yanick van Osch en Unnerstall hielden hun doel, inclusief de acht minuten blessuretijd, verder echter schoon in het heetgebakerde duel. Fortuna doet daarmee goede zaken en heeft nu 32 punten, genoeg om Willem II, PEC Zwolle en Sparta in ieder geval dit weekeinde voor te blijven.

Voor Twente komt de vierde plaats, goed voor een ticket voor de voorronde van de Conference League, onder druk te staan. AZ kan zondag, thuis tegen Ajax, op gelijke hoogte komen met de ploeg van trainer Ron Jans.