Van den Brom al na ruim een maand aan de kant gezet in Saudi-Arabië

Van den Brom al na ruim een maand aan de kant gezet in Saudi-Arabië

7 mei - 20:57
61

John van den Brom is na 37 dagen alweer vertrokken als trainer van Al-Taawon. De Nederlandse trainer had de club uit Saudi-Arabië slechts zeven duels onder zijn hoede. De reden van zijn vertrek, is niet bekendgemaakt.

Al-Taawon meldt zaterdag dat de samenwerking is beëindigd. Van den Brom ging eind maart aan de slag bij de club en hij nam onder meer Denny Landzaat mee. Het vertrek van de voormalig middenvelder bij Willem II had de nodige voeten in de aarde. Of hij ook vertrekt, wordt niet duidelijk.

Van den Brom begon zijn avontuur in Saudi-Arabië met een 1-2 zege op Al-Duhail SC, in de groepsfase van de Aziatische Champions League. Hij won in dat toernooi ook nog met 3-0 van Sepahan, maar de overige vier groepsduels leverden drie nederlagen en een gelijkspel op. Dat was niet voldoende om verder te gaan in het toernooi. Vervolgens ging donderdag ook de competitiewedstrijd verloren tegen Al-Ettifaq (0-4), een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. 

Al-Taawon zakte door de nederlaag onder de rode streep. Dat lijkt voor de clubleiding genoeg reden te zijn geweest om Van den Brom op straat te zetten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie