Sangaré is blij met PSV-kompaan: 'Hij draagt bij aan mijn hogere niveau'

Sangaré is blij met PSV-kompaan: 'Hij draagt bij aan mijn hogere niveau'

Ibrahim Sangaré is heel blij met Érick Gutiérrez. De twee spelen nu al een tijdje samen op het middenveld van PSV en dat gaat volgens de Ivoriaan naar behoren.

Dit seizoen knokte Gutiérrez zich in de Eindhovense basis en Sangaré denkt dat dat voor hem ook goed is geweest. "Hij is echt een geweldige speler en een heel fijn mens", klinkt het tegenover De Telegraaf. "We vullen elkaar goed aan en dat heeft er ook aan bijgedragen, dat ik dit seizoen een hoger niveau heb kunnen halen."

De Ivoriaan weet zich gesteund door de degelijkheid van Guti naast zich. "Hij is altijd rustig aan de bal, stelt zich goed op. Ik houd ervan om met dat soort spelers samen te spelen. Guti is een complete middenvelder en voegt echt iets toe aan het team."

Met de Mexicaan naast zich is het voor Sangaré makkelijker voetballen. "Mijn statistieken zijn een stuk beter. Meer goals, meer assists, maar dat kan nog beter. Ik heb mezelf ook sterk verbeterd op het vlak van het balverlies. Daar heb ik hard aan gewerkt. Ten opzichte van vorig seizoen ben ik daarin echt vooruitgegaan. Ik heb minder risico in mijn spel gelegd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s