'Ik begrijp volledig dat de fans van Twente een hekel aan ons hebben gekregen'

'Ik begrijp volledig dat de fans van Twente een hekel aan ons hebben gekregen'

08-05-2022 09:49
54

Fortuna Sittard maakte zich zaterdagavond niet bepaald populair bij de spelers, staf en fans van FC Twente. Alle registers werden opengetrokken om de 1-2 zege over de streep te trekken in de vijandige en gefrustreerde Grolsch Veste.

Andreas Samaris stond symbool voor het onverzettelijke, irritante en strijdende Fortuna. De ervaren Griek hoorde pas vlak voor de wedstrijd zou gaan spelen en gaf het goede voorbeeld aan zijn ploeggenoten, hoewel hij liever met mooier voetbal in de Eredivisie blijft. "Eigenlijk hou ik er helemaal niet van", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik ben blij met onze prestatie vanavond, begrijp me goed. Maar ik ben er niet tróts op."

De woedende reacties in Enschede kon hij zich dan ook goed voorstellen. "In Nederland wil iedereen altijd op de eerste plaats leuk en mooi voetballen. Dat maakt jullie voetbalcultuur speciaal, maar het is niet altijd realistisch. Degradatievoetbal is lelijk. Waar de grens ligt, bepaalt alleen de scheidsrechter. Ik begrijp volledig dat de supporters van FC Twente een hekel aan ons hebben gekregen. Ze hebben geen leuke wedstrijd gezien en dat is grotendeels onze schuld."

De ervaren Griek stelde dat het gewoon even nodig was. Fortuna strijdt tegen degradatie en dan is alles geoorloofd in Sittard. "Ik had het ook wel anders gewild, maar we gaan zonder aarzelen verder op deze manier als we zo in de Eredivisie blijven. Wij doen wat nodig is. Wij vechten voor ons leven, zo moet je het zien. Wij knokken met vier andere clubs, en doen alles wat legaal is toegestaan om de punten te pakken. Dat hoort óók bij voetbal."