Klopp baalt van Tottenham: 'Ze zouden meer moeten doen voor de sport'

Klopp baalt van Tottenham: 'Ze zouden meer moeten doen voor de sport'

8 May - 12:28
121

Liverpool-manager Jürgen Klopp kraakt de behoudende speelstijl van Tottenham Hotspur na het 1-1 gelijkspel op Anfield. De Duitser begrijpt niets van zijn collega Antonio Conte.

"Ik houd niet van dit soort voetbal, maar dat is mijn persoonlijke probleem", bromt Klopp in Britse media. "Ik vind Tottenham van wereldklasse en ze zouden meer moeten doen voor de sport. In een wedstrijd tegen Liverpool hebben ze 36 procent balbezit… Kijk, ik kan daar verder niets aan doen, dus ik moet er ook eigenlijk niet op ingaan. Maar spelers van wereldklasse die alleen maar ballen blokkeren… Ik vind dat heel moeilijk."

"Atlético Madrid speelt ook op deze manier", vervolgt Klopp zijn relaas. "Prima, wat zij willen, het mag. Maar ik snap er gewoon niks van. Ik respecteer wat andere ploegen doen, maar het is niet mijn manier. We hadden dit wel verwacht, het was duidelijk dat Tottenham hierheen zou komen om te verdedigen. Met de individuele kwaliteiten die ze hebben en het speelplan dat ze hadden, wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden. En dat is ook uitgekomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Liverpool moet vrezen dat Premier League-koploper Manchester City een voorsprong van drie punten neemt. Dan zou de quadruple uit zicht verdwijnen voor The Reds. Dat leken ook de spelers te beseffen, want Klopp kreeg het gevoel dat hij op een begrafenis was beland toen hij na de remise tegen Spurs in de kleedkamer kwam. "We moeten stoppen ons te gedragen alsof we op een uitvaart zijn. Zo is wel de stemming. Maar we hebben het nog steeds over voetbal, zulke dingen kunnen gebeuren. In mijn leven zijn veel ergere dingen gebeurd en ik ben er nog steeds. We moeten ons hier dus overheen zetten."

Klopp geeft toe dat het puntenverlies een teleurstelling is met het oog op de titelrace, maar laat de moed niet zakken. "Ik kan het me niet voorstellen, maar stel dat City nog een keer verliest... Als wij de titel dan toch mislopen omdat we geen geloof meer hebben, dat kan toch niet?"