Been ziet 'opvolger van Gakpo' uitblinken tegen Ajax: 'Kan makkelijk bij PSV mee'

Been ziet 'opvolger van Gakpo' uitblinken tegen Ajax: 'Kan makkelijk bij PSV mee'

8 mei - 21:50 Laatste update: 22:15
Eredivisie 95 Reacties

Mario Been vindt dat Jesper Karlsson de ideale opvolger van Cody Gakpo zou zijn bij PSV. De voormalig oefenmeester ziet dat de Zweedse aanvaller van AZ toe is aan een stap hogerop.

Been lette op Karlsson tijdens AZ – Ajax en was blij met wat hij zag. "Ik ben benieuwd hoe hij er mee om zou gaan als hij nog een stap hoger zou spelen", zegt de analist van ESPN tijdens Dit Was Het Weekend. "Bij AZ is hij natuurlijk het mannetje en mag hij alles doen, loopt alles op zijn manier. Maar kan hij het ook bij een grotere club als Ajax? Ik denk het wel."

Op de suggestie dat de Zweed bij PSV dan wel eens de ideale opvolger van Gakpo zou kunnen zijn, reageert Been dan ook positief. "Daar kan hij makkelijk spelen. Voetbaltechnisch zeer zeker. Ik vind dat hij specifieke kwaliteiten heeft."

Gakpo wordt al geruime tijd in verband gebracht met een buitenlandse transfer. PSV hoopt de 'Eintovenaar' binnenboord te houden, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. Mocht Gakpo inderdaad verkocht worden, zal PSV financiële mogelijkheden krijgen om een opvolger te halen en komen mensen als Karlsson wellicht in beeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s