Stevige kritiek op tactische keuze van Schreuder: 'Hij is hem aan het verkrachten'

Stevige kritiek op tactische keuze van Schreuder: 'Hij is hem aan het verkrachten'

Charles De Ketelaere is normaal aanvaller van beroep, maar in de topwedstrijd tegen Union (0-2) speelde het toptalent van Club Brugge als een halve linksachter. Olivier Deschacht, voormalig prof en analist bij die wedstrijd, was daar niet van onder de indruk en kraakte tijdens de rust de tactiek van trainer Alfred Schreuder volledig af.

Na de eerste helft, waarin niet gescoord werd, vertelde De Ketelaere in een rustinterview dat hij aanvallend te weinig kon brengen en zich vooral moest focussen op verdedigen. Deschacht gaf daar vervolgens zijn mening over. "Schreuder is De Ketelaere een beetje aan het verkrachten", klonk het tijdens de analyse op Eleven Sports. "Sorry voor mijn taalgebruik. Maar De Ketelaere is normaal de beste speler en moet nu als linksachter achter Bart Nieuwkoop aan lopen."

Dat had Schreuder volgens de analist, die tijdens zijn actieve loopbaan meer dan vierhonderd wedstrijden voor Anderlecht speelde, moeten voorzien. "Als trainer moet je een plannetje hebben als het niet lukt. Anders blijft hij spelen als linksachter. De Ketelaere is de man in vorm. De speler die makkelijk scoort. Nu moet hij achter Nieuwkoop aan. Het is pijnlijk om te zien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s