Ten Hag reageert met kwinkslag op Super Sunday: 'Achteraf alleen voor Ajax'

Ten Hag reageert met kwinkslag op Super Sunday: 'Achteraf alleen voor Ajax'

9 May - 06:48
209

Erik ten Hag heeft na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV (2-2) gesproken van een 'superzondag' voor Ajax. Ondanks het gelijke spel van de Amsterdammers in Alkmaar is de titel nu  heel dichtbij.

Het puntenverlies van de concurrent uit Eindhoven in De Kuip leidde tot blijdschap bij Ajax en Ten Hag. "Daardoor is het achteraf een superzondag voor Ajax", zei de trainer tegenover De Telegraaf. "Na de wedstrijd tegen AZ zei ik al dat we het stuur nog altijd in handen hadden. Door het resultaat van PSV kregen we het nóg steviger vast."

Veel van de wedstrijd heeft Ten Hag niet gezien. "Om eerlijk te zijn heb ik er weinig van meegekregen, maar ik zag dat PSV voor rust oppermachtig was. Aan de hand van de hoogtepunten die ik na afloop onder ogen kreeg, merkte ik dat het duel in de tweede helft is gekanteld."

De gevolgen voor de stand in de Eredivisie zijn namelijk groot, ondanks dat de marge niet verandert. "Het verschil was vier punten en blijft vier punten. Maar wel met nog maar twee in plaats van drie wedstrijden te spelen. In die zin kun je zeggen dat Ajax de winnaar van het weekeinde is."

Woensdag kan Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena het kampioenschap definitief veiligstellen. Ten Hag vraagt nog één topprestatie van zijn spelers. "We willen het woensdag tegen SC Heerenveen afmaken met een overwinning. Ik reken erop dat de hele Johan Cruijff ArenA vol achter ons staat, maar wij moeten het doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s