Slot: 'Ook voor Feyenoord pakken de beslissingen niet in ons voordeel uit'

Slot: 'Ook voor Feyenoord pakken de beslissingen niet in ons voordeel uit'

Arne Slot kan zich de frustratie van de spelers en staf van PSV heel goed voorstellen. De oefenmeester van Feyenoord liet zich niet uit over de discutabele strafschopsituatie in de slotfase van de in 2-2 geëindigde topper, maar zei wel iets over beslissingen van de arbitrage waar de Rotterdammers bij betrokken waren.

PSV kwam in De Kuip niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waardoor de kans op de titel nihil geworden is. De late strafschop van Cyriel Dessers, gegeven na een vermeende handsbal van Mauro Júnior, was daarbij zeer discutabel. Het Eindhovense kamp was woest en kon vooral niet begrijpen dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet zelf naar het scherm liep om te kijken.

De boosheid kwam ook Slot ter ore, zo vertelde hij op een persconferentie. "De frustratie van mijn collega kan ik mij heel erg goed voorstellen. Ik heb dit seizoen ook vaker iets gezegd over arbitrale beslissingen in relatie tot Feyenoord. Er wordt vaak gezegd: ach joh, over een heel seizoen pakken beslissingen fiftyfifty in je voor- en nadeel uit. Maar ik zeg uit eigen ervaring: dat is niet zo."

Feyenoord is door het gelijke spel bijna zeker derde, terwijl PSV de tweede plaats waarschijnlijk zal gaan behouden. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Ajax nog steeds vier punten los en kunnen de Amsterdammers woensdag met een zege op sc Heerenveen kampioen worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s