Op weg naar promotie met FC Eindhoven: 'Naast PSV in Eredivisie zou geweldig zijn'

Op weg naar promotie met FC Eindhoven: 'Naast PSV in Eredivisie zou geweldig zijn'

19:00, Vandaag Laatste update: 14:53
Eredivisie 103 Reacties

Guy Habets

Het reguliere seizoen van de Keuken Kampioen Divisie zit erop en met FC Emmen en FC Volendam krijgt de Eredivisie volgend seizoen al twee nieuwe aanwinsten. Daar komt misschien wel een derde ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie bij. VoetbalPrimeur blikt met alle zes de clubs die willen promoveren uit de nacompetitie vooruit op het seizoenstoetje en nu is het de beurt aan FC Eindhoven en 'talisman' Joey Sleegers.

21 doelpunten en twaalf assists. Die cijfers kan Sleegers overleggen bij FC Eindhoven, dat weer eens meedoet om de prijzen in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat Sleegers zo'n topseizoen had, eindigde de club als tweede en moest het nog meedoen aan de nacompetitie. Dat daarin meteen werd verloren van FC Volendam, zit nog steeds niet lekker aan de Aalsterweg en dus is dit seizoen de uitgelezen mogelijkheid voor Eindhoven om de kers alsnog op de taart te zetten. "Nu is het tijd om het te laten zien."

De aanvallende middenvelder weet wat er gevraagd wordt en is zich juist door de nederlaag tegen Volendam in 2015 ervan bewust dat de hoge notering van de Blauwwitten in de nacompetitie weinig meer zegt. "Het enige wat je moet meenemen uit de competitie, is vertrouwen. Verder zijn het toch duels op zich en draait het om de vorm van de dag en wie het fitste is. Ik verwacht ook geen hoogstaande wedstrijden. Finales zijn nooit hele mooie wedstrijden en dat heeft toch met spanning te maken. Wie gaat daar het beste mee om?"

Sleegers zou er veel voor geven om ervoor te zorgen dat dat Eindhoven is. Dankzij trainer Rob Penders is er weer een plan in het Jan Louwers Stadion. "Er is echt veel veranderd onder hem. Er is nu echt een visie en een manier van spelen waarin iedereen weet wat ze moeten doen. Dat maakt ook dat je stappen zet. De spelers zijn zich daar van bewust. Ik had aan het begin van het seizoen al zo'n idee dat dit zou gaan gebeuren, omdat we zeven jaar geleden ook overtuigd waren van een plan en toen ver kwamen. Nu moeten we alleen nog verder komen dan toen."

Dat is niet alleen voor de club zelf belangrijk. Sleegers wil na een mooi seizoen met goede cijfers verder kijken en heeft een aantal scenario's in zijn hoofd zitten. "Ik hoop volgend seizoen in het buitenland of in de Eredivisie te spelen", zegt de 27-jarige Helmonder. "In de Eredivisie met Eindhoven zou dan wel een droomscenario zijn, ja. Ook daarom is het voor mij belangrijk om er in de nacompetitie te staan en mijn voeten het werk te laten doen."

Als het de Blauwwitten lukt, zou dat voor het eerst sinds 45 jaar betekenen dat Eindhoven twee clubs op het hoogste niveau heeft. "Wij weten ook wel dat wij geen structuur of achterban hebben als een ADO of De Graafschap, maar voor de stad Eindhoven zou het alleen maar geweldig zijn als er naast PSV nóg een club op het hoogste niveau speelt. Er liggen ook genoeg kansen in deze stad om het dan waar te maken. Mocht de club promoveren, zal dat weer extra mensen en financiën aantrekken. Deze historische club zou absoluut een toevoeging zijn voor de Eredivisie."

De play-offs gaan dit seizoen, in tegenstelling tot vorig jaar, weer over twee wedstrijden. Eindhoven stroomde in de eerste ronde in en klopte daarin De Graafschap. De halve finale zal een tweeluik tegen ADO Den Haag zijn, waarbij er dinsdag uit wordt gespeeld en de return op zaterdagavond in het Jan Louwers Stadion is. In de finale zou Eindhoven dan op Excelsior of de nummer zestien van de Eredivisie kunnen stuiten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s