Van der Vaart fel: 'Hij doet alsof hij de allerbeste van Nederland is'

Van der Vaart fel: 'Hij doet alsof hij de allerbeste van Nederland is'

10-05-2022 10:58
43

Pantelis Hatzidiakos heeft zondag geen goede beurt gemaakt tijdens de topper tussen AZ en Ajax (2-2). De Griekse verdediger werd bij de Amsterdamse openingstreffer afgetroefd door Brian Brobbey en kreeg de wind van voren van Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart.

"Die loopt erbij of dat hij een speler van Real Madrid is", zei Van der Vaart bij Studio Voetbal over Hatzidiakos. "Hij heeft een bepaalde uitstraling, van: ik ben de allerbeste van Nederland. Maar hij kreeg een keer een schouderduw van Brobbey en lag meteen op de snelweg. Niet normaal... Je mag wel een beetje meer weerstand bieden."

Afellay was het roerend eens met Van der Vaart en voegde eraan toe dat Hatziadiakos fysiek tekort komt tegen een grote spits als Brobbey. "Hij mag in de avonduurtjes nog even naar Basic-Fit om een paar keer shoulder press te doen", lachte de 53-voudig international. Hatzidiakos benadrukte na de wedstrijd overigens dat Brobbey een overtreding op hem maakte. "Ik wil de bal koppen en hij zet twee handen in mijn rug", liet de AZ-verdediger weten bij ESPN.