Supportersclubs van Ajax roepen fans op om alsnog naar de stad te komen

Supportersclubs van Ajax roepen fans op om alsnog naar de stad te komen

10-05-2022 14:24
135

Supportersgroepen van Ajax hebben opgeroepen om bij een eventueel kampioenschap van de Amsterdamse club toch te komen feesten in de stad. Burgemeester Femke Halsema verbood nog een huldiging in de binnenstad omdat er niet genoeg beveiligers beschikbaar waren.

De huldiging zal nu na de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena plaatsvinden, mocht Ajax van Heerenveen winnen en de titel binnenhalen. De supportersgroepen vinden echter dat iedere Ajacied het recht heeft om de titel van Ajax te vieren en roepen op om naar het Leidseplein of de Johan Cruijff Arena te komen, ook als je geen kaart voor de wedstrijd hebt.

De AFCA Supportersclub en de F-side reppen van een pre-party in de stad en zeggen dat mensen op het Leidseplein en in de kroegen rond de Arena naar de wedstrijd kunnen kijken. Daarna kan er in de stad en rond het stadion feest gevierd worden.

Ajax heeft genoeg aan een overwinning op sc Heerenveen om het kampioenschap één wedstrijd voor het einde van de competitie binnen te slepen. Afgelopen zondag kregen de Amsterdammers nog hulp vanuit De Kuip, waar Feyenoord in de slotfase een 2-2 gelijkspel afdwong tegen PSV en de Eindhovenaren daarmee de knock-out uitdeelde.