Van der Sar bedroefd: 'Het lost niks op en het is slecht voor de naam van Ajax'

Van der Sar bedroefd: 'Het lost niks op en het is slecht voor de naam van Ajax'

10-05-2022 12:27 Laatste update: 12:50
266

Edwin van der Sar is bedroefd door het feit dat burgemeester Femke Halsema van Amsterdam bedreigd wordt. Nadat ze bekend maakte dat de huldiging van Ajax niet op een openbare locatie in de stad gehouden zal worden, regende het verwensingen en bedreigingen.

Tegenover het ANP neemt Van der Sar afstand van de gebeurtenissen. "Natuurlijk keur ik die beledigingen en bedreigingen ten strengste af", laat de algemeen directeur van Ajax optekenen. "Het lost niks op en het is slecht voor de naam van onze club. Maar ik vind het vooral naar onze burgemeester toe echt waardeloos."

De gemeente Amsterdam kan de beveiliging voor een huldiging in de stad, waar ongeveer 100.000 mensen op af komen, niet rond krijgen. "Ze doet naar eer en geweten haar werk voor de stad Amsterdam",  zegt Van der Sar. "Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mensen daar dan zo op reageren. Als we kampioen worden, dan vieren we dat het liefste op het Museumplein, dat mag duidelijk zijn. Maar ze heeft uitgelegd waarom dat niet mogelijk is en daar hebben we mee te dealen."

Komende woensdagavond kan Ajax met een overwinning op sc Heerenveen kampioen van Nederland worden. Als dat gebeurt, zal de huldiging van de selectie na de wedstrijd in het stadion plaatsvinden. Spelers en technische staf zullen dan, nadat ze de schaal hebben ontvangen, in het zonnetje worden gezet in bijzijn van een uitverkocht stadion.