Barreto mist respect van NEC en kondigt einde van voetbalcarrière aan

10 mei 2022 om 16:40

Édgar Barreto lijkt na dit seizoen te stoppen met voetballen. Reden is dat de publiekslieveling van NEC niet blij is met de houding van de clubleiding. Het contract van Barreto werd opgezegd, daarna hoorde hij niets meer.

Het opzeggen van het contract is een formele handeling: clubs moeten dat voor 1 april doen. Het was de bedoeling dat NEC en Barreto nog met elkaar in gesprek zouden gaan. "Ik ga nog even genieten en misschien gaan we door in de play-offs. Maar anders is het zondag klaar", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Barreto zou na zijn carrière als jeugdtrainer of staflid verbonden blijven aan NAC. "Ik weet ook niet hoe dat nu gaat. Ik heb mijn hand uitgereikt naar de club en laten zien hoe belangrijk NEC voor mij is. Voor de rest moeten we nu maar kijken wat er gebeurt."

"Ik vind het niet erg als ze tegen mij zeggen dat ze niet door willen met mij. Maar dit vind ik heel teleurstellend, ik heb alleen die ontslagbrief gehad. En daarna nooit meer iets gehoord", zegt Barreto.

Volgens de Gelderlander heeft algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC maandag tijdens de supportersraad gezegd dat hij deze week met Barreto in gesprek gaat.