Voormalig Ajax-doelwit Lainez kan na 3,5 jaar terugkeren bij oude werkgever

Voormalig Ajax-doelwit Lainez kan na 3,5 jaar terugkeren bij oude werkgever

10-05-2022 19:48
24

Voormalig Ajax-target Diego Lainez kan komende zomer terugkeren bij zijn oude werkgever Club América. De Mexicaan verkoos Real Betis in 2019 boven Ajax, maar heeft in Spanje nooit kunnen overtuigen.

Bijna 3,5 jaar geleden wilde Ajax Lainez erg graag naar Amsterdam halen. De landskampioen was bereid om een groot bedrag te betalen, maar zag hoe de transfer gekaapt werd door Betis. Lainez gaf de voorkeur aan de club uit Andalusië, maar die keuze pakte niet gelukkig uit: tot de dag van vandaag heeft de buitenspeler nooit kunnen overtuigen in het Estadio Benito Villamarín.

Wedden

Meer odds

Club América biedt Lainez nu een oplossing: de oude werkgever van de zestienvoudig international wil hem graag terughalen, melden Spaanse media. Voor Lainez is het belangrijk dat hij in het nieuwe seizoen wel veel speelminuten gaat maken, met het oog op het WK in Qatar.

De 21-jarige linkspoot heeft nog een contract tot medio 2024 in Sevilla. Het is niet duidelijk hoeveel Lainez moet kosten, maar is ondenkbaar dat Betis het aankoopbedrag van veertien miljoen euro in zijn geheel terug gaat verdienen.