'Eindelijk duidelijkheid over toekomst van transfervrije Go Ahead-doelman Noppert'

'Eindelijk duidelijkheid over toekomst van transfervrije Go Ahead-doelman Noppert'

11-05-2022 07:30
60

Er is na lange tijd duidelijkheid over de toekomst van Andries Noppert. De 28-jarige doelman gaat zijn loopbaan bij sc Heerenveen vervolgen, weet de Leeuwarder Courant. Daarmee gaat hij trainer Kees van Wonderen achterna.

Noppert beschikt bij Go Ahead Eagles over een aflopend contract, dat hij niet gaan verlengen. Verschillende clubs hadden interesse in de lange doelman, waaronder FC Utrecht, SC Cambuur en Heerenveen. De keuze is echter op laatstgenoemde club gevallen, waar Noppert in de jeugdopleiding speelde.

Heerenveen was op zoek naar een nieuwe keeper door het aanstaande vertrek van Erwin Mulder. De Friezen wilden graag vernieuwen en dat is dus gelukt. In Heerenveen krijgt Noppert volgend seizoen te maken met Van Wonderen, waarmee hij nu bij Go Ahead samenwerkt.

Over een paar dagen gaat Noppert al op bezoek in het Abe Lenstra Stadion, maar dan nog namens zijn oude werkgever. In dat duel zijn de belangen groot: Heerenveen en Go Ahead zijn allebei nog in de race voor een play-offticket.