Groningen maakt komst van Langeler officieel: 'Kwam eigenlijk voor bakje koffie'

Groningen maakt komst van Langeler officieel: 'Kwam eigenlijk voor bakje koffie'

11-05-2022 15:58
43

FC Groningen heeft de aanstelling van Art Langeler bevestigd. De bondscoach van Curaçao gaat bij de Trots van het Noorden aan de slag als hoofd voetbalontwikkeling bovenbouw.

Dinsdag kwam al naar buiten dat Langeler een functie in de Groningen-opleiding zou gaan bekleden. Nu is het ook duidelijk wat de coach precies gaat doen: hij zal zich bezighouden met de doorstroming en ontwikkeling van talenten, naast zijn taak als bondscoach. In het verleden was Langeler al actief als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus laat weten waarom hij voor Langeler heeft gekozen. "Art heeft zijn sporen in het betaald voetbal verdiend en diverse voorname posities bekleed in het traject van opleiden. Het is mooi dat hij gelooft in onze visie en manier van werken. Wij hebben er heel veel vertrouwen in dat Art in deze belangrijke leidinggevende rol op Corpus den Hoorn ons kan helpen in het verder ontwikkelen en versterken van de kwaliteit van de opleiding."

"Ik heb vorig jaar een gezamenlijke cursus gedaan met Fledderus", vertelt Langeler zelf. "Ik ken Wouter Gudde (algemeen directeur van Groningen, red.) ook vrij goed vanuit het verleden. Ik kwam hier eigenlijk op bezoek voor een bakje koffie. Van daaruit kwam er een open gesprek: we zouden wel eens iets voor elkaar kunnen betekenen. Het heeft daarna nog wel even geduurd, maar uiteindelijk kwamen we op deze rol uit."