UEFA maakt finaleaanstellingen bekend: ook rol voor 'Paulus' van Boekel

UEFA maakt finaleaanstellingen bekend: ook rol voor 'Paulus' van Boekel

11 May - 18:56
11

Niet alleen Feyenoord en AS Roma, ook de overige Europese finalisten weten waar ze aan toe zijn. De UEFA heeft de scheidsrechtersaanstellingen voor alle drie de Europese finales bekendgemaakt, inclusief eervolle opdracht voor 'Paulus' van Boekel.

De Roemeen Istvan Kovacs leidt het arbitrageteam tijdens de eerste Conference League-eindstrijd, tussen Feyenoord en AS Roma. Daarnaast is de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in handen van de Fransman Clément Turpin, terwijl Slavko Vincic uit Slovenië de Europa League-ontknoping tussen Eintracht Frankfurt en Rangers FC in goede banen moet gaan leiden. Vincic krijgt tijdens die eindstrijd gezelschap van Van Boekel, die het vierkoppige VAR-team aanstuurt, heeft de UEFA bekendgemaakt.

Van Boekel – woensdagavond nog actief bij Fortuna Sittard-Vitesse – mag op woensdag 18 mei aan de bak: Eintracht Frankfurt en het Rangers van Giovanni van Bronckhorst treffen elkaar dan in Sevilla. Eén week later treedt Feyenoord in Tirana aan tegen AS Roma, op zaterdag 28 mei staan Liverpool en Real Madrid in het Stade de France.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s